ניהול שגרת טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג כל גיל והעשור שלו.
טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג- בכל גיל רצוי שננהל שגרת טיפוח עם מודעות יתר לטיפוח, היגיינה, תזונה נכונה ופעילות גופנית. עם התקדמות הגיל נחווה את בגידת הגוף ואת סממני הגיל אשר גם יתנו בנו את אותותיהם וכאן גם נצטרך לעשות קפיצה תודעתית להתנהלות אחרת, מוקפדת יותר.
*
העור בגופינו, חי ונושם ונחשב לאיבר הגדול ביותר בגוף. ככל שנטפח, נטפל ונחזק את הגוף, העור ואת מערכת חיסון כך נצליח להתחכם ולמזער ולעכב נזקי זמן, אותות וסממני גיל ונצליח להרחיק מאתנו מצבי חולי והזדקנות בטרם עת.
*
תחזוקה נכונה
- תזונה נכונה עשירה בירקות ופירות ובנוגדי חמצון.
על רדיקלים חופשיים ותפקיד נוגדי החמצון.
- הקפדה על פעילות ספורטיבית מתונה.
- ניהול שגרת טיפוח, ניקוי והזנה של העור עם מוצרי טיפוח יעילים ופעילים.
עוד על 3 העקרונות החשובים לניהול שגרת טיפוח את מוזמנת לקרוא גם >> כאן.
- בגילאים המתקדמים יותר יהיו גם כאלה המשולבים בטיפולי תחזוקה מתקדמים.
- הקפדה על שעות שינה מספקות.
- הקפדה על שתיית מים.
*
עשור ראשון- טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג
1 – 10 כשאנחנו נולדים כתינוקות העור רך וחלק למגע, מריח בריח ראשוני נעים ומבושם, נקי כזה, שבא רק להסניף. יודעת זאת כל אם שאך נולד לה תינוק/ת. העשור הראשון בחייו/יה של ילד/ה פחות או יותר דומה שכן הוא נעדר בשלות הורמונלית. כאימהות לתינוקות רכים נעסוק יותר בטיפול ביובש בעור, קילופי עור, תפרחות חיתולים, פריחות הזעה/חררה, תזונה, שינה, מחלות ילדים, חיסונים, התפתחות קוגנטיבית ומוטורית, משקל תקין ועקומות גדילה.
*
עשור שני- טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג
10- 20 הופ גדלנו והפכנו מילד/ה לנער/ה. בנות החל מגילאי 10- 12 בנים החל מגיל 13 תקופת שמחברת בין ילדות לבגרות הנקראת 'גיל ההתבגרות'. תקופה שתאופיין בהתפתחות מינית וגופנית ופיתוח הזהות העצמאית.
*
שינויים פיסיולוגיים- גדילה לגובה ושינוים במבנה רוחב הגוף, שינויים הורמונליים, שינויים פסיכולוגיים רגשיים, חברתיים. אצל בנות קבלת המחזור החודשי וצמיחת ניצני שדיים והתרחבות האגן. אצל בנים יהיה גם שינוי בגוון הקול לעמוק יותר וצמיחת זיפים ראשוניים, חילוף חומרים שבעשור הבא רק נתגעגע אליו ומודעות למשקל תקין.
*
שינויים דרמטולוגיים בעור- עם תופעות כמו: הזעת יתר, לפעמים שיעור יתר, עור שומני ופצעי בגרות, אקנה ותפרחות זיעה.
*
שינויים בהרגלי תזונה ושינה- פעילויות ספורט והתעסקות יתר בדימוי גוף שלעיתים עלול להפוך לאובססיבי ולגרום לפגיעה בדימוי העצמי ובביטחון העצמי עם הפרעות אכילה עקב עיסוק יתר במשקל שרצוי בתפישתם/ן שיהיה בסנכרון למודל גוף אידיאלי המלווה בפרשנות אישית כפי שנתפש אצל מתבגרים/ת.
*
שינויים פסיכולוגיים נפשיים- בלבלות ומצבי רוח הפכפכים, משתנים בהקצנה. כשמצד אחד רכישת ערכים עם רצון להצטיין כמעט בכל תחום ומצד שני הפרות משמעת בולטות תוך הפחתת תלות הורית והזזתם הצידה מחוץ למעגל החברי ומעגל הנראות בדגש למחוץ למעגל מקבלי ההחלטות, שיבואו לידי ביטוי בהתמרדות מוחצנת כנגד כל החלטה בעלת צביון סמכותי ועם תשוקה ולהט האופייניים רק לבני 'טיפש עשרה' הוללים, כשאף אחד/ת לא מחליט עלייהם! זמן שאת/ה כהורה שואל/ת איפה טעיתי?
*
עשור שלישי- טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג
20 – 30 עשור שהוא כבר יותר רגוע עשור בו כבר עושים יותר שכל. עשור של שיא הפוריות. עשור המאופיין ביותר השלמה ואיזון נפשי התנהגותי כזה שבונה לא רק הורס.
גיבוש סט ערכים, גיבוש זהות, משמעת עצמית, בחירת אפיק לימודי/מקצועי, דימוי גוף, דימוי עצמי וביטחון עצמי בסנכרון עם בגרות, וקבלת החלטות חיוביות להווה עם ראיית אופק עתידי ועם מצב עור שהוא בדרך כלל יפה אך עם התחלה של איבוד חלבונים סיביים 'קולגן' ו'אלסטין' האחראיים על נפח העור, מילוי, חוזק, עובי, מיצוק וגמישותו ובגיל עם מטבוליזם/חילוף חומרים שעדיין נותן עבודה.
*
עשור רביעי- טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג
30 – 40 עשור בו מתחילים לשלם על חטאים, על הפקרות והזנחה מתקופה הוללת וחסרת מעצורים, והזמן הנכון להתחיל לנהל בצורה חכמה ומושכלת תחזוקת שגרת טיפוח.
עשור בו יתחילו לצוץ משום מקום כתמי שמש וכתמי גיל מלווים בשינויים במרקם העור ובתחילת הופעת קמטוטים וגם קמטים חצופים בשילוב נסיגת העור דרומה במדרגות הגרביטציה, חילוף חומרים שכבר מתחיל לבגוד עם מודעות התחלתית והארה לענייני בריאות, תזונה ופעילות גופנית.
*
זמן להתחיל ולאמץ תכשירי טיפוח יעילים ופעילים ולא רק כאלה שנמרחים יפה על העור ומלחחים אותו. עשור בו נחשפים למושגים כמו: אנטי אייג'ינג, גרביטציה (חוק הכבידה של ניוטון) משפיע עם הגיל גם על צניחה ורפיון העור עם הידלדלות סיבי הקולגן והאלסטין),
רדיקלים חופשיים, נוגדי חמצון, חומרי מילוי, חומצה היאולורונית, רטינואידים, בוטוקס, Face Lift, פילינג עמוק, שאיבת שומן, דליות ועוד…ומתחילים להבין את ההבדל בין הזדקנות שהוא תהליך טבעי לבין 'הזדקנות בטרם עת' שהוא תהליך הרסני.
*
עשור חמישי- טיפוח בריאות ואנטי אייג'ינג
40 – 50 גיל אשר בחציו השני נושק לגיל המעבר. מעבר שעלול להרגיש כמו מעבר ל'גיל החלודה' אם לא דואגים לתחזק חכם. כשבתחזוקה נכונה המעבר יהיה באלגנטיות ל'גיל הכסף'.
גיל בו כבר מפתחים מודעות יתר לבריאות ותזונה נכונה עתירה בירקות ופירות ומופחתת חלבון מין החי, כמו גם מודעות להבדל בין פחמימות מורכבות לפחמימות ריקות שמגיעות יחד עם מודעות להפחתת נתרן ומחיקת שומן טראנס מהלקסיקון. מודעות לפעילות גופנית מתונה והפחתת מצבי סטרס.
*
אצל נשים חשיפה לשלל סימפטומי גיל המעבר בו מתחיל הגרף היורד ובא לידי ביטוי בתופעות כמו, הפסקת המחזור החודשי אשר אליו נלווים תופעות של שינויים הורמונאליים המשבשים את דעתך לדעת מהפחתת הורמוני מין נשיים פרוגסטרון ואסטרוגן תופעות כמו: איבוד החשק המיני, גלי חום, הפרעות שינה, נפילת מצב רוח, דיכי, ירידה בצפיפות עצם, חילוף חומרים על הקנטים ועוד שלל "מתנות" שלא ממש מרגישות 'שלאגר'.
*
העור כבר ממש לא פלקט וגם העיניים כבר לא פתוחות לרווחה ולעיתים צניחה שכזו יכולה אף להפריע לשדה הראיה. עור הפנים מאבד מנפח השומן, כשבפנים נצפים תחילתה של גרביטציה מופלאה, הופעת קמטים וכתמי פיגמנטציה ביתר שאת, כשבנוסף גם בגוף נחזה רפיון כללי וכשהמילים 'הרמה ומתיחה' הופכות להיות שגורות בלקסיקון קיומי כגון: הרמת חזה, הרמת פנים, הרמת עפעפיים, מתיחת פנים, מתיחת בטן, מתיחת עור ומתיחת מציאות לכזו שכבר תזדקק לשימוש בכלים כבדים כמו מנוף ודחפור כדי להחזיר ולו במעט עטרה ליושנה.
*
עשור שישי
מממ…קרובה אבל טרם הגיעותי אליו.
אומרים שהוא 'גיל זהב' כשאוטוטו גם אגיע לשם מבטיחה לשתף וגם לכתוב באם מדובר בבלות טוטאלית או ב50 החדש.
*

*
*
**
*
חלי בן דויד I יועצת תדמית אשית.