
הזרקות וניתוחים פלסטיים למי פונים?
הזרקות וניתוחים פלסטיים, אסתטיקה ופלסטיקה הזרקות בוטוקס וחומרי מילוי להצערת העור בפנים, הפכו לתופעה טרנדית, פופולרית מאוד שכיחה.
יחד עם זאת, אל לנו לשכוח שמדובר בפעולות כירורגיות פולשניות לכל דבר ועניין עם כל 'חבילת' הסיכונים הכרוכים בהליכים רפואיים פולשניים ולכן האחריות האישית חלה גם עלינו כמטופלים/ות, למי בחרנו לפנות לפרוצדורות רפואיות אלו.
עוד על הזרקות בוטוקס וחומרי מילוי ניתן לקרוא גם >> כאן
*
כמו בשאר התחומים בחיים, רצוי וחובה לבצע סקר שוק ושיעורי בית מקדימים בבואנו לרכוש מוצר או שירות לבית, כך גם רצוי וטוב שנעשה לפני שאנחנו פונות/ים לקבל טיפולים רפואיים, אסתטיים, קוסמטיים או ניתוחיים, לפנים או לגוף, קל וחומר בתחום של הזרקות או ניתוחים פלסטיים כאשר מדובר בטיפולים בעלי אופי פולשני ניתוחי ושהדרך חזרה מהם עלולה לעיתים להיות בכיוון אחד וללא האפשרות לתקן.
עוד על ניתוחים פלסטיים את מוזמנת לקרוא גם >> כאן
*
הזרקות וניתוחים פלסטיים היי חכמה לפני לא צודקת אחרי!
כלל אצבע:
ברמת העיקרון לכל תחום בחיים מומלץ ורצוי לא להגיע תמים. רצוי להיות חכמה לפני כדי לא למצוא את עצמך צודקת אחרי כשכבר יהיה מאוחר מידיי עבורך כשלעיתים המצב יכול להיות פרמננטי ובלתי הפיך ולכן, בכל תחום בו נרצה לבצע רכישת מוצר, שירות או טיפול כלשהו רצוי לערוך סקר שוק ולשאול שאלות נכונות ורלוונטיות כמו:
מה התחום? מי השחקנים הראשיים שמככבים באותו תחום? איך פועלים בתחום? מהם חוקי המשחק? מי הכוכבים המכתיבים את חוקי המשחק? מה חלקי האישי במשחק? ואיך אני רואה את עצמי משתלבת בדרך שמדויקת לי במשחק ובמגרש המשחקים? בפשט, סיכון מול תועלת ואיך ניתן למזער סיכונים?
עוד על כניסה נכונה לתחום ועל איך לחסוך זמן וכסף ניתן לקרוא גם >> כאן
*
הזרקות וניתוחים פלסטיים קצת סדר בבלגן 'ההגדרות הרפואיות'!
אשתדל לעשות לכן/ם קצת סדר בבלגן 'ההגדרות הרפואיות' המבלבלות ובתחום שהוא פרוץ לחלוטין ואשר טומן בחובו סכנות רבות למי שלא מתמצא/ת בדקויות ההגדרות והמינוחים הרפואיים המקצועיים.
*
הזרקות וניתוחים פלסטיים פונים רק לרופאים מומחים!
1. רופאים מומחים לכירורגיה פלסטית ואסתטית- קרי 'רופאים כירורגיים פלסטיים מומחים' שהשתלמו בנוסף למומחיותם בתחום הכירורגיה הפלסטית גם בתחום האסתטי.
2. רופאים מומחים לרפואת עור (דרמטולוגים) ואסתטיקה- מומחים שהשתלמו בנוסף למומחיותם בתחום רפואת העור (דרמטולוגיה) גם בפן האסתטי.
למה הדגש על הפן האסתטי?
לא כל מי שעונה להגדרה מומחה לכירורגיה פלסטית הינו בהכרח מנוסה ברמה הפרקטית גם בפן האסתטי. לדוגמא: מומחה לכירורגיה פלסטית שאת רוב שנותיו מבלה בסניף המקצועי של קופת חולים בהסרת שומות, טיפול בפצעי כוויות והסרת צלקות או בפצעי תאונות דרכים ואגב גם בבתי חולים עוסקים מומחים ומתמחים בתחום הכירורגיה הפלסטית במחלקות בתיקוני שפה שסועה, פצעי תאונות וכו…את הפרקטיקה והניסיון בתחום הפלסטי והאסתטי המומחים צוברים מאוחר יותר בפרקטיקה הפרטית ובהשתלמויות נוספות.
*
עכשיו שאלי את עצמך:
האם תרצי להגדיל חזה או למתוח פנים אצל רופא שזה ניסיונו?
*
כנ"ל לגבי מומחים ברפואת עור
רוב רובם של המומחים ברפואת עור לא עוסקים ביום יום בתחום האסתטי. הם לרוב מטפלים במחלות עור, אקזמות, ויטיליגו, פסוריאזיס, גידולים, מלנומות, אקנה קשה ועוד… גם בקופות החולים וגם בבתי החולים. את הפרקטיקה והניסיון בתחום האסתטי הם צוברים בפרקטיקה הפרטית ובהשתלמויות נוספות שהן ספציפיות לתחום האסתטי.לכן, התוספת הזו של 'אסתטיקה' אצל רופאים מומחים לכירורגיה פלסטית או מומחים לרפואת עור (דרמטולוגים) מאוד חשובה.
*
חשוב ביותר! הגדרות מקצועיות נכונות של רופאים.
- רופא- כל מי שסיים 7 שנות לימודי רפואה, עמד בהתחייבויותיו האקדמיות, במבחני הגמר פלוס שנת סטאז' בבית ספר לרפואה הינו בהגדרה דוקטור לרפואה ובעל רישיון מטעם משרד הבריאות בארץ לעסוק במקצוע הרפואה אשר עבר את הבחינות בהצלחה והוסמך כ'רופא כללי'.
- רופא כללי- GP General practice רופא כללי שאינו רופא מומחה וללא התמחות כלשהי. רופא כללי, חוקית מוסמך לבצע הזרקות וגם לנתח.
*
או מה מה?
כאן חייבים לשים לב לדקויות ההגדרות המקצועיות.
*
רופא כללי- הוא לא רופא מומחה!.
- קרי, הוא נטול התמחות כלשהי. כלומר, רופא שכזה טרם עבר הכשרה מקצועית נוספת אשר מקנה לו 'מומחיות' כלשהי בתחום מסוים. הכשרה שכזו נקראת 'התמחות' והיא לרוב דורשת עוד כ 3-4-5 שנות לימוד נוספות מעבר ל7 שנות לימודי הרפואה שסיים כדי להתמחות בתחום ספציפי אותו יבחר וכדי שיוכל להגדיר את עצמו כ'רופא מומחה'.
*
רופא מומחה
- סיים 3 – 4 – 5 שנות התמחות נוספות בתחום ספציפי וקיבל תואר מומחה.
- תת התמחות- לאחר סיום התמחות בתחום שבחר וקבלת תואר מומחה, הוסיף עוד תת התמחות ספציפית כשנתיים נוספות.
*
הקטץ' הגדול
כל 'רופא כללי' יכול לקרוא לעצמו בכל שם של מקצוע כל עוד לא הונחה המילה 'מומחה' לפני שם המקצוע וכאן הרבה מהאנשים ובתחום האסתטי והפלסטי בפרט, לרוב נשים נופלים/ות קורבן בדקויות שבין ההגדרות.
*
לדוגמא:
רופא כללי שסיים 7 שנות לימודי רפואה והוסמך יכול חוקית לקרוא לעצמו:
רופא ילדים, רופא משפחה, רופא עור, רופא נשים, רופא עיניים, רופא כאב, נוירולוג, נפרולוג, ראומטולוג, דרמטולוג, פלסטיקאי, אונקולוג ועוד…זו לא עברה על החוק זו הפרצה שבחוק.
*
מכאן לתחומינו תחום הכירורגיה הפלסטית- מי שקורא לעצמו 'פלסטיקאי' אינו מומחה!
*
רופא מומחה
כשרופא עובר התמחות הוא יענה להגדרה 'מומחה' ויהיה כתוב על דלתו:
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לכירורגיה פלסטית'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לרפואת עור'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לרפואת ילדים/פדיאטריה'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לרפואת משפחה'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לרפואת נשים'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה לרפואת עיניים'.
- דר' אדיר דווידסון 'מומחה למחלות ריאה / מומחה לפולמונולוגיה'.
*
אם כתוב: דר' אדיר דווידסון פלסטיקאי, רופא עור, רופא ילדים, רופא משפחה, רופא נשים, רופא עיניים, פולמונולוג- הוא לא רופא מומחה הוא רופא כללי.
תכלס, למה זה קורה?
כשרופא בוחר לקרוא לעצמו בשם המקצוע למשל: 'פלסטיקאי' או 'דרמטולוג' או 'רופא ילדים' זה או שהוא 'רופא כללי' שסיים את 7 שנות לימודי רפואה בלבד, או שהוא 'רופא כללי' שהתחיל לאחר מכן את תהליך ההתמחות בתחום מסוים ובמהלך הדרך לא עבר את בחינות שלב א' או שלב ב' לקבלת התואר הנכסף 'מומחה' באותו תחום ונשר מההתמחות. רופא כזה הוא לא מומחה נקודה.
מומחה לאסתטיקה- אין חיה כזו!
בתחום האסתטיקה- גם כאן יהיו מי שינצלו את אי הידיעה שאנשים מין הישוב לא ממש מתמצאים בדקויות ההגדרות המקצועיות הרפואיות בתחומי ההתמחות בארץ.
כמו למשל רופא שיניים שקורא לעצמו גם 'מומחה לאסתטיקה', או דר' אדיר זיכמך 'מומחה לאסתטיקה'. רופאים שקוראים לעצמם 'מומחה לאסתטיקה' מדובר בהונאת הציבור! מהסיבה הפשוטה: אין בארץ התמחות בשם 'אסתטיקה' ולכן משרד הבריאות לא מוציא רישיון לאף רופא לתחום התמחות בשם 'אסתטיקה'.
*
מה יש כן?
- רופא מומחה ברפואת עור או רופא מומחה לכירורגיה פלסטית שעברו השתלמויות מקצועיות בתחום האסתטי. השתלמויות מקצועיות כאלה ואחרות שהן תוספת מבורכת לתואר המומחה של הרופא. ממקצעות ומשדרגות אותו ביותר ניסיון ספציפי בתחומו אך אינן תחומי התמחות.
*
- תת התמחות- מדובר בהתמחות נוספת שרופא עובר של כ2-3 שנים נוספות מעבר לשנות ההתמחות שלו 'כרופא מומחה' בתחום מסוים כדי להתמקצע בתחום יותר ספציפי באותו תחום.
*
לדוגמא: 'מומחה לכירורגיה פלסטית'.
- כירורגיה פלסטית- הינה 'תת התמחות' בתחום הכירורגיה. רופא מומחה לכירורגיה פלסטית חייב להיות קודם 'מומחה לכירורגיה כללית' ואז להוסיף עוד תת התמחות נוספת של כשנתיים בתחום 'הכירורגיה הפלסטית'.
*
- עוד דוגמא- רופא כללי שעבר התמחות בפדיאטריה(רפואת ילדים) יהפוך ל'מומחה לרפואת ילדים'. כדי להיות אונקולוג ילדים, נוירולוג ילדים או אנדוקרינולוג ילדים, עליו לעבור עוד תת התמחות נוספת בתחום בו בחר להתמקצע.
*
הזרקות וניתוחים פלסטיים איך בוחרים רופא מקצוען?
רופא כללי שסיים 7 שנות לימוד + התמחות שהפכה אותו למומחה + תת התמחות + רופא שעובד גם בבית חולים וגם פרטי-יתרון! רופא שכזה מין הסתם יהיה מעודכן יותר בחידושי הרפואה בעולם, יצא לכנסים בינלאומיים ויהיה מעודכן יותר ומנוסה יותר.
*
- המלצות אישיות- שוות אלף הבטחות מסנוורות עיניים כי אין כמו מטופלת/לקוחה מרוצה.
*
- לא בהכרח מנתח מפורסם הוא גם הטוב בתחום! גם רופאים נעזרים בשרותי יחסי ציבור/מיתוג.
- פייק רושם- אל תסתנוורי מקליניקות מפוארות ומעוצבות בעיצוב פנים עכשווי, לא זה בהכרח מה שיעיד על מעמדו המקצועי, ניסיונו ואמינותו של הרופא.
- פייק תדמית- אל תלכי שולל אחרי כותרות מסנוורות ומרעישות בתקשורת, טלוויזיה ועיתונים אודות רופא הסלבים/יות, אלה בסך הכל 'כותרות פרסומיות שיווקיות מטעם' שנבנו בהתאמה תדמיתית על ידי משרד פרסום ויחסי ציבור לאותו רופא ושנשכרו בתשלום חודשי רב על ידי אותו רופא ושלא בהכרח מעידים על מקצוענות או אמינות.
*
- רופא מקצוען, כזה הנחשב באמת בברנז'ה הרפואית כמנוסה ומוביל בתחומו לא נזקק לשירותי תדמית קבועים של משרדי יח"צ ופרסום גדולים ומובילים.
*
- רצוי תמיד להתעניין אצל אנשים מהברנז'ה המקצועית מי המוביל בתחום בו רוצים לעבור ניתוח או לטפל. בכל תחום יש את המובילים, המקצוענים והמנוסים שצברו יותר ניסיון.
*
- לגוגל עליו- להיכנס לאינטרנט ולבדוק עליו מה הוא כותב על עצמו באתר שלו ומה כותבים עליו מטופלות/מנותחות? לבדוק האם היו נגדו תביעות משפטיות ממנותחות שהסתבכו? היכן עובד? היכן עוד עובד?
*
- ייעוץ- רק עם הרופא המנתח עצמו לא עם מנהלת המרפאה או עם אחראית האסתטיקה במרפאה.
- לברר עלויות- פגישת ייעוץ בחינם או קיזוז מעלות הניתוח.
- לא להגיע למכונים בהם יש רק "רופא בית". רופא בית הוא בדרך כלל רופא כללי ולא רופא מומחה.
*
הזרקות וניתוחים פלסטיים לא להתבייש לשאול שאלות מתקילות.
- סיבוכים- מה היו הסיבוכים השכיחים שנתקלת בהם? ברור שהיו! מה היו הנדירים? ברור שגם היו! איך פתרת אותם? הקשיבי והסיקי מסקנות ותני לאינטואיציה שלך להחליט.
- אמינות- כל ניתוח מצוי אבל לא כל ניתוח רצוי…רופא אמין יאשר או שלא את לא להגיע נחיצות הניתוח ולא יתבייש לומר לך את דעתו הכנה והמקצועית. כמו למשל מצב העור שלך עדיין לא במצב לניתוח מתיחת פנים, את מבקשת שינוי לעצמך? קחי לך מאהב!
- רופא להוט ומתלהב יותר ממך?… נוסי על נפשך והסתלקי מהמקום! ויפה שעה אחת קודם.
- האחריות שאחרי- במידה וחל סיבוך/תיקון? מי משלם מה וכמה- על מי האחריות? עלייך? על הקופה? על הרופא? היי חכמה לפני, כדי שלא תמצאי את עצמך צודקת אחרי! כשכבר מאוחר מדיי או אבוד לך.
- זמינות אחרי ניתוח- אל תתביישי לבקש את מספר הטלפון הנייד האישי של הרופא.
- מעקב- שאלי אותו באופן אישי האם בתקופה שלאחר הניתוח יש לו תכניות לצאת לחו"ל מתי נוסע? מתי חוזר? בביקורת אל תסכימי שיראה אותך רופא מחליף!
*
ערכי סיור מוקדם במקום הניתוח.
- חדר ניתוח- בדקי האם חדר הניתוח פועל על פי תקן בטיחות של משרד הבריאות? האם חדר הניתוח מאושר על ידי משרד הבריאות לפרוצדורות ניתוחיות כירורגיות? האם חדר הניתוח מצויד בציוד מתקדם כמו ציוד החייאה?
- תנאי אשפוז- עשי סיבוב במקום והתרשמי מחדרי ההתאוששות ובקשי לקרוא טופס הסכמה לניתוח לפני הניתוח ועברי גם על האותיות הקטנות.
- סוג הרדמה- בררי לגבי סוג הרדמה- מקומית? טשטוש? חלקית? מלאה?
- מי המרדים? האם המרדים מומחה להרדמה? באיזה עוד בתי חולים עובד? מה ניסיונו?
- האם הניתוח כולל אשפוז ללילה או שחרור מוקדם לאחר מספר שעות? מה תוספת המחיר עבור אשפוז ללילה ואו ליום אשפוז מלא?
*
זכרי!
בהזרקות וניתוחים פלסטיים ובכל פרוצדורה רפואית פולשנית כמו גם בהזרקות וניתוחים באופן כללי אין 100% הצלחה.
*
הזרקות בוטוקס וחומרי מילוי למי מותר להזריק?
חוקית, הזרקת בוטוקס או הזרקת חומרי מילוי- לכל מי שעונה להגדרה 'רופא' חוץ מווטרינר מותר להזריק לבני אדם גברים ונשים 'בוטוקס וחומרי מילוי לפנים'.
*
הזרקות- למי אסור להזריק?
לכל מי שאינו עונה להגדרה 'רופא'! אינו מוסמך לבצע הזרקות בוטוקס או הזרקות חומרי מילוי וחל עליו איסור מוחלט להזריק למטופלים/ות שום חומר! קרי, לא אחות, לא קוסמטיקאית, לא ספר, לא חובש, לא פראמדיק ולא אף בעל מקצוע אשר לא הוסמך כרופא ושהינו בעל רישיון מטעם משרד הבריאות הישראלי לעסוק במקצוע הרפואה.רק רופא מוסמך לבצע הזרקות אסתטיות!
*
חשוב לדעת- לכל רופא יש את החומרים הפייבוריטים שלו איתם יעדיף לעבוד משיקולים כאלה ואחרים. לעיתים השיקולים יכולים להיות כלכליים, כמו בונוסים על רכישה מעל כמות מסוימת. לא להתבייש לברר עם איזה חומר אותו רופא נוהג בדרך כלל להשתמש? לאיזה אינדיקציה רפואית? ולמה חומר זה עדיף עליו מחומר מקביל אחר? קמטוטים, קמטים עמוקים, מילוי שפתיים לכל אינדיקציה מזריקים ריכוזים וחומרים שונים.
*
בררי מה הם האופציות האחרות עם חומרים מקבילים או שונים ואחרים והאם יש לו ניסיון בשימוש בהם? ומה דעתו האישית עליהם? בקשי להכיר את כל חומרי ההזרקה הקיימים לאותה אינדיקציה רפואית זמניים וקבועים. זמני או קבוע? תוצאות, סיבוכים ותופעות לוואי.
*
לא להתקרב לחומרי מילוי קבועים!
אישית אני ממליצה שלא להתקרב לחומרים קבועים שהם נגזרות סיליקון אלא רק 'לחומרים זמניים' כמו חומצה היאולורונית ודומיה.
*
לא לשכוח לדווח טרום הזרקה וטרום ניתוח על רגישויות ואלרגיות ידועות, לקיחת תרופות ונטייה להרפס.
*
לסיכום:
הזרקות וניתוחים פלסטיים, בוטוקס או חומרי מילוי, מומלץ ורצוי לבצע אך ורק אצל רופא מומחה לכירורגיה פלסטית ואו מומחה לרפואת עור שהשתלם מקצועית, עוסק וצבר ניסיון בתחום האסתטי.
*
תכלס…
כמו שלא הייתי פונה לרופא פסיכיאטר שיטפל לי בשחלות
או לרופא עיניים שישאב ויצרוב לי דיסקים פרוצים בגב העקום שלי,
כך לא ארצה שרופא שיניים או אורולוג ימתחו לי את הפרצוף
ויעשו לי טיפולי 'אנטי אייג'ינג.
*
BE MORE סודות מקצועיים של דוגמניות ורופאים…
*
*

*
*
*
*
חלי בן דויד I יועצת תדמית אישית.